Twitter @Telstar_TIDW

Street League afgetrapt op Cruijff Court

Woensdagmiddag en -avond is de eerste voorronde van de Telstar Street League 2017 gespeeld op het Cruijff Court in IJmuiden. Na de officiële aftrap door Telstar-coryfee en ex-international Ruud Geels, gingen drie jongensteams en één meisjesteam de sportieve strijd met elkaar aan.

De Street League is een initiatief van Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met het jongerenwerk van stichting Welzijn Velsen en de buurtsportcoaches van SportSupport en de club Telstar. Nieuw dit jaar zijn de diverse extra’s georganiseerd door de gemeente en de stichting Cultureel Festival Velsen, die in het teken staan van ontmoeting tussen de diverse culturen.

Zo was er woesndag een multiculti-quiz en werden er door de Marokkaanse gemeenschap diverse hapjes en drankjes geserveerd, die gretig aftrek vonden. Saillant detail: de mensen achter deze kraam mochten zelf niet eten en drinken vanwege de Ramadan. Ook konden de deelnemers ter afwisseling in hilarische pakken Sumoworstelen en Rokjesvoetbal spelen.

De wedstrijdjes op het Cruijff Court werden in goede banen geleid door de Telstarspelers Oussama Zamouri en Donny van Iperen, die als scheidrechters fungeerden. Zij zagen dat deze voorronde (bijna traditiegetrouw) werd gewonnen door FC Zeewijk. Of dit team ook de finaleronde na de zomer in het Telstarstadion haalt, is echter nog niet zeker. Daarvoor moeten zij ook een zogenaamde wijkbijdrage leveren. De komende weken zijn er nog voorrondes op het Flevoplein n Haarlem-Noord, het Homburgplantsoen in IJmuiden en op het Stratingplantsoen in Velsen-Noord.

Zie voor meer informatie www.telstarstreetleague.nl.

De foto’s zijn van Ron Pichel Fotografie, lid van onze Club van Honderd. Zie daarnaast de videoreportage, gemaakt door Peter Denkema van D4Visuals (ook lid van onze Club van Honderd) op de website van RTV Seaport.