Voorrondes in de diverse wijken dit jaar in september

Twitter @Telstar_TIDW

Van Mossel Peugeot sponsor van Telstar Streetleague


Van Mossel Peugeot in Heemstede is vanaf 2016 sponsor van de Telstar Streetleague. Het autobedrijf aan de Cruquiusweg, dat ook de gemeente Velsen in zijn verzorgingsgebied heeft, maakt het mede mogelijk dat het maatschappelijke straatvoetbaltoernooi voor meisjes en jongens van 12 tot en met 15 jaar dit jaar doorgang kan vinden.


Vestigingsdirecteur Michiel Dussel van Van Mossel Peugeot Heemstede vindt het leuk en belangrijk om op deze manier uiting te geven aan de maatschappelijke betrokkenheid van zijn bedrijf. ‘Met deze sponsoring dragen we bij aan de leefbaarheid in de buurt. En we bevorderen de gezondheid, de sportiviteit en de betrokkenheid van jongeren bij hun leefomgeving. Dat is toch een zeer waardevolle investering?’ De Telstar Streetleague is een initiatief van de stichting Telstar Thuis in de Wijk, dat dit evenement samen met het jongerenwerk van stichting Welzijn Velsen, Buurtsport Velsen, SportSupport en de club Telstar organiseert. Deze partijen dragen net als autobedrijf Van Mossel en de gemeente Velsen ook bij aan de Streetleague, zowel in financiële als in personele en faciliterende zin.

Anders dan in de voorgaande jaren zijn de voorrondes van de Telstar Streetleague 2016 dit keer niet in het voorjaar, maar na de zomervakantie. Deze voorrondes zijn op 14 september op het Cruijffcourt in IJmuiden-Zeewijk, op 21 september aan de Wieringer Aak in Velserbroek, op 28 september op het Homburgplantsoen in IJmuiden en op 5 oktober op het veldje Dijkzigtlaan/Delftplein in Haarlem-Noord, op de grens met Santpoort. De laatstgenoemde locatie is nieuw!

De finaleronde is later in oktober in het Rabobank IJmond stadion van Telstar, voorafgaande aan een thuiswedstrijd van de Witte Leeuwen. De jongens- en meisjesteams kunnen die finales halen door zowel goed te voetballen als door een nuttige wijkbijdrage te leveren.