Cruyff Court in Zeewijk levert voor vierde keer op rij kampioen

Twitter @Telstar_TIDW

Geslaagde finale Telstar Streetleague 2015

De vierde editie van de Telstar Streetleague heeft vrijdag 2 oktober een zeer geslaagde finaledag gekregen. Voorafgaande aan de wedstrijd van Telstar tegen FC Eindhoven werd in het stadion onder prachtige weersomstandigheden en op een perfecte kunstgrasmat fel gevoetbald om de eer en de prijzen.

Uiteindelijk werden het jongensteam van FC Zeewijk en de meiden van The Squad de winnaars van de Streetleague 2015. Naast de roem en de complimenten, kregen zij seizoenkaarten voor de Witte Leeuwen of Leeuwinnen en een fraaie bokaal, genoemd naar oud-Telstarspeler en ex-international Ruud Geels.
Zie de video’s van de poulewedstrijden en de finales en prijsuitreiking.Tegenwoordig zet Geels zich in voor de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk, die de Streetleague samen met stichting Welzijn Velsen, de gemeente, SportSupport en het Woningbedrijf Velsen organiseert. Samen met oud-Telstarcoryfee Fred Bischop beoordeelde Ruud Geels de spelers op kwaliteit en sportiviteit. Zij kozen voor Melle Zaaier als beste speler en Sabine Hoogland als beste speelster. Sabine won deze titel voor de derde keer op rij! Meest sportieve teams werden the Ladykillers (meiden) en de Tomatenplukkers (jongens).Ook opvallend was de toernooiwinst van FC Zeewijk. Sinds het begin van het toernooi komt de winnaar van de Streetleague uit deze wijk in IJmuiden-West, die bulkt van het voetbaltalent. Dit is ook dagelijks te zien op het Cruyff Court, het populaire kunstgrasveld in Zeewijk waar in het voorjaar een van de voorrondes van de Streetleague werd gehouden.Eigenlijk waren alle vier de jongens- en vier meidenteams die deelnamen aan de finaleronde winnaars. Niet alleen omdat deze jongeren van 12 tot 16 jaar goed hadden gepresteerd in hun voorronde en daarom van Telstar een fraai trainingspak ontvingen, maar ook omdat zij met hun team een goede wijkbijdrage hadden gedaan. De jongeren hadden bijvoorbeeld zwerfvuil opgeruimd, tuintjes opgeknapt en een zorgcentrum geholpen.


(foto's Ton van Stein en Gertjan Huijbens)

Zie voor meer informatie www.telstarthuisindewijk.nl.Poulewedstrijdenfinales en prijsuitreiking