Vier jongensteams en vier meidenteams in eindronde

Twitter @Telstar_TIDW

Finale Telstar Streetleague 2015 op 2 oktober in stadion


VELSEN-ZUID – Vrijdag 2 oktober is de finale van de Telstar Streetleague 2015. De teams die tot deze eindstrijd zijn doorgedrongen, hebben dit gehaald door zowel goed te voetballen in de voorronde als door een goede wijkbijdrage te leveren. De finaleronde in het Telstarstadion begint om 17:00 uur, de prijsuitreiking is vlak voor de aftrap van de wedstrijd van Telstar tegen FC Eindhoven.

Acht finalisten
Aan de vierde editie van de Streetleague deden achttien jongens- én meidenteams mee. Zij waren verdeeld over drie voorrondes, die dit voorjaar werden gespeeld op het Cruijff Court in het Pleiadenplantsoen in IJmuiden-Zeewijk, de Wieringeraak in Velserbroek en het Homburgplantsoen in IJmuiden-West.
De finalisten bij de jongens zijn de teams FC Zeewijk, De Blauwe Leeuwen, De Tomatenplukkers en FC Gekkeboys. Bij de meiden zijn dit The Lady Killers, The Squad, en de Blauwe Leeuwinnen. Tussen Team Tess en de Zeewijkmeiden wordt vlak voor de finale een beslissingswedstrijd gespeeld, de winnaar hiervan gaat alsnog door naar de finale.


Diverse wijkbijdragen
Naast het voetballen konden de jongens en de meiden net zoveel punten halen met het verrichten van een wijkbijdrage. Hoe origineler en effectiever deze bijdrage, hoe meer punten er werden toegekend. De jongeren lieten zich van hun goede kant zien door bijvoorbeeld de buurt schoon te maken, te helpen bij een sportvereniging of tuintjes van minder valide bewoners of tehuizen op te knappen.

Mooie prijzen 
Alle finalisten krijgen van Telstar een trainingspak. De winnaars krijgen bovendien een beker en seizoenskaarten voor de Witte Leeuwen of Leeuwinnen. Het meest sportieve team krijgt vrijkaarten voor de wedstrijd Telstar – Jong Ajax. Daarnaast zijn er mooie prijzen voor de beste speelster en speler, die worden toegekend door oud-Telstarspeler en ex-international Ruud Geels.

Ruud Geels is 'beschermheer' van Telstar Thuis in de Wijk. Dit is de maatschappelijke stichting die samen met het jongerenwerk van Stichting Welzijn Velsen, Buurtsport, Woningbedrijf Velsen en de gemeente Velsen de Streetleague organiseert. Het evenement wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door SportSupport en de sponsors van Telstar Thuis in de Wijk.

Maatschappelijke projecten
De stichting Thuis in de Wijk is bijna vier jaar geleden door Telstar en Woningbedrijf Velsen opgericht en richt zich onder andere op de leefbaarheid in de wijken, educatie en een gezonde en sportieve levensstijl. Naast de Streetleague kent Telstar Thuis in de Wijk diverse andere programma’s, zoals Playing for Success, School’s cool en de Techniek Experience.
Zie voor meer informatie www.telstarthuisindewijk.nl.


(foto's Ron Pichel)