Ruud Geels verricht aftrap in Velserbroek

Twitter @Telstar_TIDW

Sportieve strijd tijdens eerste voorronde Streetleague 2015


Het een-tweetje was met Sabine Hoogland, speelster van het toernooi van vorig jaar. Daarna schoot Ruud Geels de bal richting de fotografen. Daarmee verrichtte de Telstarcoryfee en oud-international in zijn eigen woonplaats de aftrap van de vierde editie van de Telstar Streetleague. De eerste voorronde kon beginnen.
Dit jaar was de aftrap op het kunstgrasveldje aan de Wieringeraak in Velserbroek. Daar bonden vier jongensteams en twee meisjesteams, in leeftijd variƫrend van 12 tot en met 15 jaar, de sportieve strijd met elkaar aan. Deze zes Velserbroekse teams konden deelnemen aan de voorronde omdat zij vooraf een wijkbijdrage hadden gedaan. Twee andere teams deden dat niet op tijd en vielen daarom af; de regels waren ten opzichte van vorige jaar aangescherpt.


De jongens en meisjes hadden hun eigen competitie, maar speelden ook tegen elkaar. De uitslag van deze wedstrijden zouden beslissend zijn als twee teams gelijk zouden eindigden. Maar dat was niet het geval. Verrassend was wel dat FC the Squad, het meisjesteam dat uiteindelijk de finale haalde, een van de wedstrijden tegen de jongens met 3-2 wist te winnen.

De wedstrijdjes van telkens tien minuten werden twee aan twee geleid door de Telstarspelers Ralf Seuntjes, Kevin van Essen, Wesley Zonneveld en Oliver Rifai. De witte leeuwen bleken kordate scheidsrechters, hoewel ze weinig hoefden in te grijpen omdat het er zeer sportief aan toe ging. Samen met Ruud Geels en de andere toeschouwers zagen de vier profs bovendien dat het niveau van zowel de jongens als de meisjes zeer behoorlijk was.


De punten behaald met het voetballen opgeteld met die van de wijkbijdragen, zorgden voor twee winnaars uit Velserbroek. Naast de genoemde meiden van FC the Squad, gaan de jongens van FC de Tomatenplukkers in september naar de finaleronde in het stadion. Maar eerst op naar de volgende voorronde, komende woensdag 15 april om 17 uur op het Cruijffcourt in IJmuiden-Zeewijk.(foto's Ron Pichel)

(video Peter Denkema)