Vijf voorrondes in april en mei

Schrijf je in voor de Telstar Street League


In april gaat de vierde editie van de Telstar Street League van start. Dit is een spectaculair voetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar, dat bovendien de leefbaarheid in de wijken bevordert. Dit jaar zijn er weer vijf voorrondes in de verschillende wijken in Velsen.

Inschrijving is gratis en kan bij de buurtsportcoaches. Het evenement wordt georganiseerd door de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk samen met de gemeente Velsen het jongerenwerk van Stichting Welzijn Velsen, Buurtsport, SportSupport en Woningbedrijf Velsen.Vijf voorrondes
De voorrondes voor de Telstar Street League 2015 beginnen steeds om 17 uur. Op 8 april aan de Wieringeraak in Velserbroek, op 15 april op het Cruijff Court in Zee- en Duinwijk, op 22 april op het Stratingplantsoen in Velsen-Noord, op 20 mei op het Homburgplantsoen in IJmuiden en op 27 mei aan de Dijkzichtlaan op de grens van Haarlem en Santpoort-Noord. Voor eten en drinken wordt gezorgd, de deelnemers hoeven tussendoor niet naar huis. Spelers en speelsters van Telstar zijn de scheidsrechters.Wijkbijdrage en finale
Een team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht meisjes of jongens (niet gemengd). Deelnemers moeten op 1 september tenminste 12 jaar en nog geen 16 jaar oud zijn. Naast het voetballen, kunnen zij ook punten verdienen met een wijkbijdrage. Bijvoorbeeld door te helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Teams kunnen zelf een wijkbijdrage verzinnen of meedoen met een door de Street League georganiseerde wijkbijdrage op 24 maart of 2 april. Een team haalt alleen de finale als de wijkbijdrage ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De finales zijn in september in het Tata Steel stadion, voorafgaande aan een wedstrijd van Telstar. Daarna zijn de finalisten supporters van de Witte Leeuwen.

Mooie prijzen
Alle deelnemers krijgen periodekaarten voor wedstrijden van de Witte Leeuwen of Leeuwinnen. De finalisten krijgen bovendien een Telstar Thuis in de Wijk voetbaltenue. De winnende teams ontvangen seizoenkaarten en de felbegeerde Ruud Geels bokaal. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speler en speelster en is er een fair play prijs. Zie voor meer informatie www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague of ga naar de buurtsportcoach bij jou in de buurt.


(foto's Ron Pichel)