Finale krijgt mooie toegift met dubbele zege Telstar

FC Girl Power en FC Zeewijk trotste
winnaars Telstar Streetleague


Vrijdag 3 oktober is een topdag geworden voor Telstar. Want naast de winst van zowel de Witte Leeuwinnen als de Witte Leeuwen, was er ook de geslaagde finale van de Telstar Street League.


Aan de finaleronde van de derde editie van de Street League deden vier jongens- én vier meisjesteams mee, in leeftijd variërend van 12 tot 16 jaar. Zij hadden de finale gehaald door zowel goed te voetballen in een van de vier voorrondes als door een goede wijkbijdrage te leveren.
Op het hoofdveld in het stadion waren twee veldjes uitgezet, waar de teams vijf tegen vijf tegen elkaar voetbalden. De buurtteams werden gecoacht door de jongerenwerkers van Buurtsport en door Piet van der Kuijlen en Heinz Stuy, twee bekende oud-spelers van Telstar. Twee andere oud-spelers waren ook actief: Fred Bischot fungeerde als scheidsrechter en Ruud Geels koos de beste speler en speelster van het toernooi.Tijdens de poulwedstrijden en de twee finales ging het er fanatiek aan toe. Uiteindelijk werden bij de meisjes FC Girl Power en bij de jongens FC Zeewijk winnaar van de Telstar Street League 2014. Voor het team uit Zeewijk was het de derde titel op rij. Ruud Geels koos als beste speelster Sabine Hoogland en als beste speler Cok Talsma. De twee sportiviteitsprijzen gingen naar The Chikss en All over Spies Sies.


De bekers en bijbehorende prijzen, seizoenskaarten, wedstrijdballen en toegangskaarten voor het B Fresh-feest op 14 november, werden vlak voor de wedstrijd Telstar- Sparta op de middenstip uitgereikt. Dit gebeurde door Ruud Geels, wethouder sport Annette Baerveldt en burgemeester Franc Weerwind. Eerder hadden alle finalisten al trainingspakken en periodekaarten gekregen.
Aansluitend speelden de Witte Leeuwen een spectaculaire wedstrijd tegen Sparta, die zij uiteindelijk met 4-3 wonnen. Het feest was helemaal compleet toen bekend werd dat de Witte Leeuwinnen hun uitwedstrijd in Gent met 1-0 hadden gewonnen. Het betekende een prachtig slot van de Street League 2014. Op naar de vierde editie, die start in het voorjaar van 2015!
Zie voor foto's en video www.telstarthuisindewijk.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague.


Zie voor alle informatie, foto’s en verslagen www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague. Voor meer algemene informatie, zie www.telstarthuisindewijk.nl