Voorafgaande aan Telstar – Sparta

Finale Streetleague vrijdag in Telstarstadion

VELSEN-ZUID – Komende vrijdag 3 oktober is de finale van de Telstar Streetleague 2014. De teams die tot deze eindstrijd zijn doorgedrongen, hebben dit gehaald door zowel goed te voetballen in de voorronde als door een goede wijkbijdrage te leveren. De finale in het Telstarstadion begint om 17:00 uur, de prijsuitreiking is vlak voor de aftrap van de wedstrijd van Telstar tegen Sparta.

Acht finalisten
Aan de derde editie van de Street League deden zeventien jongens- én meisjesteams mee. Zij waren verdeeld over vier voorrondes, die in juni en juli werden gespeeld op het Cruijff Court in IJmuiden-Zeewijk, het Stratingplantsoen in Velsen-Noord, de Wieringeraak in Velserbroek en het Homburgplantsoen in IJmuiden-West.
De finalisten bij de jongens zijn de teams FC Zeewijk, Real Madrid 77, FC Velsen-Noord en Other Spies Cies. Bij de meisjes zijn dit The Chicks, the Lady Killers, FC Girlpower en de Blauwe Leeuwinnen.

Diverse wijkbijdragen
Naast het voetballen konden de jongens en meisjes net zoveel punten halen met het verrichten van een wijkbijdrage. Hoe origineler en effectiever deze bijdrage, hoe meer punten er werden toegekend. De jongeren lieten zich van hun goede kant zien door flessen op te halen, een bingo te organiseren en te helpen in een zorgcentrum, speelveldjes schoon te maken en tuintjes op te kappen.

Mooie prijzen
Alle finalisten krijgen van Telstar sportkleding en periodekaarten. De winnaars krijgen bovendien een beker en seizoenskaarten voor de Witte Leeuwen of Leeuwinnen. Het meest sportieve team krijgt vrijkaarten voor het B-Fresh feest op 14 november. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speelster en speler, die worden toegekend door oud-Telstarspeler en ex-international Ruud Geels.

Ruud Geels, die overigens óók bij Sparta speelde, is ‘beschermheer’ van Telstar Thuis in de Wijk. Dit is de maatschappelijke stichting die samen met het jongerenwerk van Stichting Welzijn Velsen, Buurtsport en Woningbedrijf Velsen de Street League organiseert. Het evenement wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door SportSupport, wooncorporatie Velison, de gemeente Velsen en de andere sponsors van Telstar Thuis in de Wijk.


Maatschappelijke projecten
De stichting Thuis in de Wijk is bijna drie jaar geleden door Telstar en Woningbedrijf Velsen opgericht en richt zich onder andere op de leefbaarheid in de wijken, educatie en een gezonde en sportieve levensstijl. Naast de Street League zijn er inmiddels diverse andere projecten opgezet, zoals Playing for Success en de Techniek Experience. Op 18 september was er in dit kader nog  een Kick Off met astronaut André Kuipers.

Zie voor alle informatie, foto’s en verslagen www.telstarstreetleague.nl en Facebook.com/TelstarStreetleague. Voor meer algemene informatie, zie www.telstarthuisindewijk.nl