FC Aak en FC Zeewijk trotse winnaars

Finale Telstar Streetleague sportief verlopen

Vrijdag 1 november is een hele mooie avond geworden in het Tata Steel stadion. De geslaagde finale van de Telstar Streetleague 2013 kreeg een prachtig toetje met de knappe 3-1 overwinning van onze Witte Leeuwen op Willem II.

 

 

 

Vier meisjesteams en vier jongensteams uit IJmuiden, Zeewijk, Velsen-Noord, Velserbroek en Santpoort gingen in twee poules de sportieve strijd aan. Zij hadden de finale in het stadion niet alleen gehaald door goed te spelen in een voorronde bij hun in de buurt. Daarnaast zorgden zij ook voor een puike wijkbijdrage, variërend van het organiseren van een buurtevenement tot het onkruidvrij maken van een plantsoen.

 

De jongens en meisjes van 12 tot 16 jaar speelden op twee kleine veldjes acht wedstrijdjes van telkens twaalf minuten. Spelers en speelsters van Telstar waren de scheidsrechters, de oud-spelers Piet van der Kuil, Heinz Stuy en Frans van Essen de coaches.

 

Na de felle, maar zeer sportief gespeelde poulewedstrijdjes en finale, werden uiteindelijk de jongens van FC Zeewijk en de meisjes van FC Aak uit Velserbroek de trotse winnaars van de Telstar Streetleague 2013. Daarnaast waren er nog drie titels, toegekend door oud-Telstar coryfee Ruud Geels. De jongens van FC Naamloos uit Santpoort kregen van hem de sportiviteitsprijs. Net als vorig jaar werd Yassin El Kaddari tot de beste speler van het toernooi uitgeroepen. Sabine Hofland kreeg de titel van de beste speelster.

 

 

 

Wethouder Annette Baerveldt overhandigde de beker aan de meiden van FC Aak. De andere prijzen werden uitgereikt door Ruud Geels en Dook van den Boer, site manager van Tata Steel. Beide heren zijn lid van het comité van aanbeveling van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk, die samen met Woningbedrijf Velsen, de wooncorporaties Kennemerhave en AWV Eigen Haard, stichting Welzijn Velsen, SportSupport en SC Telstar de jaarlijkse Streetleague organiseert.

 

Het prijzenpakket was niet mis. Alle deelnemers aan de Streetleague kregen van Telstar periodekaarten. Alle finalisten bovendien Telstar-tenues en trainingspakken. De leden van de winnende teams wonnen, naast een grote beker, seizoenskaarten voor de Witte Leeuwen of Witte Leeuwinnen. De beste speelster en speler ontvingen een gesigneerde bal, de leden van het meest sportieve team een wandtegeltje met hun teamfoto.

 

De volgende editie van de Streetleague gaat in het voorjaar van 2014 van start. Zie voor meer informatie en alle foto’s de website van Telstar Streetleague en de Facebookpagina TelstarStreetleague.