Derde voorronde op Homburgplantsoen in IJmuiden

Teams aan elkaar gewaagd in de voetbalkooi

 

Vijf zeer aan elkaar gewaagde teams hebben op woensdag 26 juni de derde voorronde van de Telstar Streetleague 2013 gespeeld. Het speelveld was ditmaal de voetbalkooi op het Homburgplantsoen in IJmuiden.

 

   

 

De aftrap was tussen FC Sceer en FC Youngstars. De overige teams FC van der Sluijs, Streetkingz en FC Kip keken aandachtig toe. Tijdens de eerste twee voorronden functioneerden de Telstarvrouwen als scheidsrechters. Nu waren de Telstarspelers Cor Varkevisser, Frank Korpershoek, Kevin van Essen en Andrew Marveggio aan de beurt om ervoor te zorgen dat het wedstrijdreglement op het veld werd nageleefd. Daarnaast leidden zij ook de activiteiten naast het voetbalveld, zoals het gaten schieten en hooghouden.

 

Alle teams deden erg goed hun best en waren zeer aan elkaar gewaagd. Dit bleek wel na het zien van het scorebord. Vier van de tien wedstrijden werden pas in de slotminuten beslist, één doelpunt viel zelfs pas tijdens het eindsignaal.

 

Het vertoonde spel zorgde voor veel tevredenheid bij het toegestroomde publiek. Ruud Geels, de officiële scout van de Telstar Streetleague naar wiens naam de te winnen bokaal is vernoemd, probeerde de namen te achterhalen van de diverse talenten die hij zag. Uit al deze talenten zal Ruud uiteindelijk op de finaledag een speler en speelster van het toernooi kiezen.

 

Noemenswaardig was het feit dat FC Kip, een meidenteam dat zich aanvankelijk voor Velsen-Noord had ingeschreven, deel nam aan deze voorronde. Helaas had het andere Velsennoordse meidenteam De Blauwe leeuwinnen nog teveel examenverplichtingen om mee te kunnen doen. Er hebben zich in totaal vier meidenteams ingeschreven voor de Street League, die automatisch zijn geplaatst voor de finaleronde. In hun strijd tegen de jongensteams gaven de vijf stoere meiden van FC Kip alvast een prima visitekaartje af. Dat belooft wat voor de finale!

 

Naast het voetbal komen ook bij deze teams de wijkbijdragen om de hoek kijken. FC Sceer had op eigen initiatief al een kleine wijkbijdrage geleverd. Met een door hun leraar ondertekende brief, waarop stond dat zij het schoolplein netjes hadden opgeruimd en aangeveegd, kwamen de spelers voor aanvang aan bij de organisatie. Hiermee heeft een team een kleine voorsprong, al doet deze wijkbijdrage niet volledig aan de richtlijnen. Zo was er geen controle geweest van een woonconsulent. Het team heeft zich daarom direct aangemeld voor een nieuwe wijkbijdrage om zo alsnog zeker te zijn van een finaleplaats. De organisatie is benieuwd naar de wijkbijdragen van de andere teams.