Twee meidenteams en vier jongensteams

Tweede voorronde in Velserbroek zeer sportief

 

Het kunstgrasveld aan de Wieringer Aak in Velserbroek was afgelopen woensdag 19 juni omgetoverd tot een klein voetbaldorp. Naast de wedstrijden in deze tweede voorronde van de Telstar Street League waren er activiteiten waaraan zowel de deelnemers als andere kinderen konden deelnemen, zoals het gaten schieten en hooghouden.

 

       

 

Vanwege de tropische weersvoorspellingen eerder deze week had de organisatie zich extra goed voorbereid. Naast een eenvoudige maaltijd waren er extra limonade, vers drinkwater en ijsjes. Dit werd uitgedeeld door medewerkers van Telstar.

 

Alle wedstrijden stonden wederom onder leiding van drie Witte Leeuwinnen: Amber van der Heijde, Lavinia Poku en Chavelli Stolk. Voor Chavelli was een van de laatste wapenfeiten in dienst van Telstar, zij kiest voor blauwe strepen op het witte shirt en speelt volgend seizoen voor SC Heereveen. Wij zullen haar missen en wensen haar veel succes!

 

Net als in Zeewijk verschenen in Velserbroek zes teams aan de aftrap. Dit waren de meisjesteams FC Aak en team Barbie en de jongensteams FC Naamloos, FC Kip, FC Bromsnor en het Team Zonder Naam, dat zijn naam nog snel veranderde in FC Velserbroek. In een geval was er sprake van een broer-zus rivaliteit tussen Shanna & Jordy Wubbolts. Beiden hadden er erg veel werk van hun inschrijving gemaakt zo kreeg de organisatie een mooi geschreven verslag wie er allemaal in het team speelden, waarom de teamleden graag mee wilden doen, welke wijkbijdrage ze in gedachten hadden en welke opstelling zij hanteerden.

 

   

 

In een halve competitie speelden alle teams tegen elkaar, dus ook de meisjes tegen de jongens. Omdat de beide meidenteams al bijna zeker zijn geplaatst voor de finale konden zij vrijuit voetballen. Daarbij kregen de dames ondersteuning van een van de telstarvrouwen. Daarmee werd het publiek zo nu en dan getrakteerd op oogstrelend straatvoetbal.

 

Bij de jongens trok uiteindelijk team FC Velserbroek aan het langste eind. Zij hebben de beste papieren om de finale te behalen, maar dan moet er nog wel een goede wijkbijdrage worden geleverd. Daarvoor kunnen de teams terecht bij woonconsultente Marjan Hulsbergen van wooncorporatie Kennemerhave.

 

Op naar de derde voorronde, komende woensdag 26 juni op het Homburgplantsoen in IJmuiden. Daarvoor hebben zich al de teams FC Sceer, FC Young Stars, Streetkingz en Team Kwakkie ingeschreven. Wil jij ook nog meedoen of ken je iemand die dit heel erg leuk zou vinden, neem dan een kijkje op onze website www.telstarstreetleague.nl of bezoek (en Like) onze Facebookpagina.

 

Er staan nog meer foto's op Facebook.