Vijftig jongeren leven zich uit op het Cruijff Court

Sportieve strijd tijdens eerste voorronde Telstar Streetleague 2013

 

Maar liefst zes teams en bijna vijftig jongeren uit Zee- en Duinwijk deden afgelopen woensdag mee aan de eerste voorronde van de Telstar Streetleague. De straatvoetbalcompetitie waarin je niet alleen punten scoort met voetbal, maar ook met de zogeheten wijkbijdragen.

 

       

 

De eerste voorronde werd gehouden op het Cruijff Court op het Pleiadenplantsoen. Ex-international en oud-Telstarspeler Ruud Geels, naar wie de te winnen bokaal is vernoemd, opende het toernooi met de eerste aftrap tussen FC Zeewijk en de WinX Club.

 

Ieder team kon zich online inschrijven op www.telstarstreetleague.nl en daarbij zijn eigen unieke teamnaam kiezen. Zo kreeg de organisatie ook te maken met De bezems, The Highlanders 1.0, FC Soma Piraat en de Ukkies. Vooral het laatste team deed zijn naam eer aan. Toch versloegen deze jonge spelers een paar keer knap hun tegenstanders die twee tot drie koppen groter waren.

 

Elke wedstrijd stond onder leiding van twee spelers van de Telstar vrouwen. Dit waren verdedigster Dyanne Bito en middenvelder Chavelli Stolk. Ook verdedigster Suzanne Marees en keepster Mairav Shamir waren aanwezig, zij hadden de leiding over de extra activiteiten tijdens de voorronden: gaten schieten en bal hooghouden.

 

       

 

Tijdens elke voorronde is er voor iedere deelnemer een gezonde en sportieve maaltijd geregeld vanuit Telstar en IJmond Werkt. Daarom hoeven de deelnemers tussentijds niet naar huis. Afgelopen woensdag deelde Telstardirecteur Pieter de Waard samen met zijn medewerkers de soep en broodjes uit.

 

Het hele toernooi verliep sportief, al werd er zo nu en dan op het scherpst van de snede gespeeld. De laatste wedstrijd van het toernooi ging tussen titelkandidaten FC Zeewijk en FC Soma Piraten en was super-spannend omdat de winnaar van deze wedstrijd ook de winnaar van de eerste voorronde zou worden.

 

In de slotminuut kwam er een penalty, waarmee FC Soma Piraten de wedstrijd met 2-1 won. Daarmee verdiende dit team zes punten en maakt het grote kans op een plaats in de finaleronde. FC Zeewijk eindigde op de tweede plaats en heeft nu vier punten.

 

   

 

Maar in de Telstar Streetleague draait het niet alleen om het voetballen, het gaat ook om de wijkbijdrage. Het is nu zaak dat het teams met minimaal 5 teamleden deze wijkbijdrage leveren. Daarmee zijn maximaal zes punten te verdienen en dus maken ook de lager geeindigde teams nog kans op deelname aan de eindronde in september in het TATA Steelstadion van Telstar.

 

FC Soma Piraten heeft aangegeven graag pannenkoeken te willen bakken in een verzorgingshuis en wil daarmee de bewoners een gezellige middag bezorgen. FC Zeewijk heeft aangegeven flessen op te halen in de buurt, Team WinX Club gaat met vuilprikkers een veldje opruimen, de Ukkies gaan schoonmaken en ook de Highlanders 1.0 willen pannenkoeken gaan bakken.

 

De woonconsulenten Bert van Duijvenboden en Robert Verbeem van Woningbedrijf Velsen, Gerda Taag van AWV Eigen Haard en Marjan Hulsbergen van Kennemerhave begeleiden deze wijkbijdragen. Zij bepalen uiteindelijk ook hoeveel punten ieder team voor zijn of haar wijkbijdrage krijgt. Dus na de geweldige prestaties op het voetbalveld komt het nu aan op de prestaties in de wijk.

 

Op woensdag 19 juni is de tweede op het kunstgrasveldje aan de Wieringer Aak in Velserbroek. Inmiddels hebben zich hiervoor al vier teams aangemeld, waaronder ook twee meidenteams. Op woensdag 26 juni is er een voorronde op het Homburgplantsoen in IJmuiden en op woensdag 3 juli op het Stratingplantsoen in Velsen-Noord. Wil je nog meedoen, schrijf je dan snel in op www.telstarstreetleague.nl

 

Er staan nog meer foto's op Facebook.