Vier voorrondes in juni en juli * voor jongens en meisjes van 12 tot 16 jaar

Schrijf je in voor de Telstar Street League

 

In juni gaat de Telstar Street League weer van start. Dit is een spectaculair voetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar, dat bovendien de leefbaarheid in de wijken bevordert. Dit jaar zijn er vier voorrondes in verschillende wijken in Velsen. Inschrijving is gratis en kan bij de jongerenwerkers van Buurtsport of via internet.

 

 

Zelfs bondscoach Louis van Gaal is onder de indruk van de Street League, zo vertelde hij deze week tijdens zijn bezoek aan Telstar. Het evenement wordt georganiseerd door de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk samen met het jongerenwerk, Buurtsport, SportSupport, Woningbedrijf Velsen, wooncorporatie Kennemerhave en AWV Eigen Haard.

 

 

Vier voorrondes
De voorrondes zijn op vier woensdagen en beginnen steeds om 17 uur. Op 12 juni op het Cruijff Court in Zee- en Duinwijk, op 19 juni aan de Wieringeraak in Velserbroek, op 26 juni op het Homburgplantsoen in IJmuiden en op 3 juli op het Stratingplantsoen in Velsen-Noord. Voor eten en drinken wordt gezorgd, de deelnemers hoeven tussendoor niet naar huis.  Spelers en speelsters van Telstar zijn de scheidsrechters.

 

 

Wijkbijdrage
Een team bestaat uit minimaal vijf en maximaal acht meisjes of jongens (niet gemengd). Naast het voetbal kunnen zij ook maximaal zes punten verdienen met een wijkbijdrage, zoals het helpen bij een buurtfeest of het schoonmaken van een plantsoen. Hoe origineler, hoe beter. Een team haalt alleen de finale als de wijkbijdrage ook daadwerkelijk is uitgevoerd. De finales zijn in september in het Tata Steel stadion, voorafgaande aan een wedstrijd van Telstar.

 

 

Mooie prijzen
Alle deelnemers krijgen periodekaarten voor wedstrijden van de Witte Leeuwen of Leeuwinnen. De finalisten krijgen bovendien een Telstar Thuis in de Wijk voetbaltenue en trainingspakken. De winnende teams ontvangen seizoenkaarten en de felbegeerde Ruud Geels bokaal. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speler en speelster en is er een fair play prijs.