Dinsdag 14 mei voorlichtingsavond en voetbalclinic in Tata Steel stadion

Telstar Street League weer van start

 

Na het succes van vorig jaar komt er ook dit jaar weer een Telstar Street League. Op 14 mei is er om 19 uur in het Tata Steel stadion een informatieavond over dit spectaculaire straatvoetbaltoernooi voor meisjes en jongens tussen 12 en 16 jaar. Op die avond zijn er ook interactieve presentaties over gezonde voeding en verstandig omgaan met geld. Aansluitend is er een voetbalclinic van Telstarspelers.

 

 

De voorrondes van de Telstar Streetleague worden dit jaar al in juni gehouden op vier plekken in Velsen. De finaleronde is in het Telstarstadion. De Telstar Streetleague is bestemd voor buurteams (vijf tegen vijf, zowel jongens als meisjesteams). Zij strijden naast mooie prijzen ook om de Ruud Geels-bokaal, genoemd naar een van de beroemdste oud-spelers van Telstar.

 

Naast het spelen van de wedstrijdjes onder begeleiding van Telstarspelers en -speelsters, kunnen de jongeren ook punten verdienen met het leveren van een bijdrage aan de wijk. De bedoeling is dat daarmee de leefbaarheid verbetert. Hoe origineler en effectiever deze bijdragen, hoe meer punten er zijn te verdienen. Op de informatieavond zijn er voorbeelden van deze wijkbijdragen en kan er ook al op worden ingeschreven.

 

 

De Telstar Street League wordt georganiseerd door de stichting Telstar Thuis in de Wijk samen met het jongerenwerk van Stichting Welzijn Velsen, Buurtsport, SportSupport, Woningbedrijf Velsen, de wooncorporaties Kennemerhave en AWV Eigen Haard en Rabobank Velsen.

 

De voorrondes zijn dit jaar in juni in Zee- en Duinwijk (Cruijff Court), IJmuiden (Homburgplantsoen) Velserbroek (Wieringer Aak) en Velsen-Noord (Stratingplantsoen). De wijkbijdragenkunnen daarvoor of daartussen worden uitgevoerd. De finaleronde is in september in het Tata Steel Stadion, voorafgaande aan een competitiewedstrijd van SC Telstar.

 

 

Voor meer informatie en inschrijving (gratis), zie de website www.telstarstreetleague.nl en facebook.com/TelstarStreetleague. Of kom gewoon op 14 mei om 19 uur naar het Tata Steelstadion en neem vooral sportieve kleding mee!