Videoverslag Telstar Street League begint met boodschap

‘Zonder respect geen voetbal, zonder respect geen samenleving.’

 

De videofilm van de Telstar Street League 2012 is klaar. Gelet op de recente dramatische gebeurtenis met de grensrechter in Almere begint dit filmverslag met een boodschap. Eerst komt de inmiddels bekende slogan ‘zonder respect geen voetbal’ in beeld, gevolgd door ‘zonder respect geen samenleving’.

 

 

Die tweede zin verwijst naar een belangrijke doelstelling van de stichting Telstar Thuis in de Wijk, die samen met het Woningbedrijf Velsen, stichting Welzijn en wooncorporatie Kennemerhave de Street League heeft georganiseerd: het bevorderen van de leefbaarheid en de onderlinge samenhang in de wijken van Velsen en omgeving.

 

Tijdens de Telstar Street League hebben jongens en meisjes uit de hele gemeente in september en oktober met elkaar gevoetbald in een straatvoetbaltoernooi, gevolgd door een finaleronde in het stadion. Daarnaast hebben ze zich op allerlei leuke en creatieve manieren ingezet voor hun wijk en hun lokale samenleving.

 

 

Hoe dit allemaal is gegaan, is nu te zien in het filmverslag van bijna twintig minuten. Deze reportage van de Telstar Street League wordt vanaf dinsdag 11 december om 14 uur een aantal dagen lang elke vier uur uitgezonden op Seaport TV.

 

Zoals bekend was het was afgelopen vrijdagavond de bedoeling om voorafgaande aan de wedstrijd van de Telstarmannen tegen de Graafschap een minuut stilte te houden en met rouwbanden te spelen. Maar die wedstrijd werd vanwege het winterse weer afgelast. De videoboodschap komt hier deels voor in de plaats.