Telstar Thuis in de Wijk wil jaarlijks toernooi

Eerste editie Street League succesvol verlopen

 

Het jongensteam FC Zeewijk en het meisjesteam De Velserbroeker Vrouwen zijn de trotste winnaars geworden van de eerste editie van de Telstar Street League. Zij ontvingen uit handen van Telstar-coryfee Ruud Geels een bokaal en seizoenkaarten voor alle teamleden. De Fair Play-prijs ging naar de jongens van FC De Kip, de beste speler van het toernooi werd Yassin El Kadouri en de beste speelster Nadeche Heijnis.

 

Winnaars Telstar Street League 2012

 

Voor de finaleronde, die op vrijdag 19 oktober voorafgaande aan de wedstrijd Telstar - FC Eindhoven in het Tata Steel Stadion werd gespeeld, hadden zich zes jongensteams en drie meisjesteams geplaatst. Naast het spelen van een voorronde, dienden deze teams ook een wijkbijdrage te leveren om zich voor de eindstrijd te kunnen plaatsen.

 

Actiefoto finale jongens

 

Deze wijkbijdragen hadden als doel de leefbaarheid en het onderling begrip in de wijken te vergroten. De jongeren van 12 tot 16 jaar deden dat door bijvoorbeeld mee te helpen met een wijkthemadag of buurtfeest, cake te bakken en de ramen te lappen voor ouderen in een zorgcentrum, te wandelen en een ijsje te eten met bewoners van een verpleeghuis en de rommel op te ruimen rond speelveldjes en in plantsoenen.

 

Actiefoto poulewedstrijd jongens

 

De Street League is een initiatief van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met diverse partners en sponsors zoals het Woningbedrijf Velsen, wooncorporatie Kennemerhave, Stichting Welzijn Velsen en de Rabobank. Het succes van de eerste editie is een mooi compliment aan alle deelnemers en alle medewerkers, waaronder met name de jongerenwerkers, de woonconsulenten en de medewerkers en spelers van Telstar. Het bijzondere wijktoernooi krijgt volgend jaar zeker een vervolg.

 

Winnende meisjesteam met Ruud Geels en coach Toon Beijer

 

De foto's zijn gemaakt door Pieter Hoogeveen.