Vrijdag finales in Tata Steel stadion voorafgaande aan Telstar - FC Eindhoven

Teams Telstar Street League blinken uit in de wijk

 

Ramen lappen bij een zorgcentrum of basisschool. Pannenkoeken of cake bakken en uitdelen tijdens een buurtfeest of ouderenmiddag. Met bewoners van een verpleeghuis een ijsje halen, plantjes uitdelen aan omwonenden of de rommel opruimen rond speelveldjes en in plantsoenen. De meeste jongens- en meisjesteams van de Telstar Street League hebben uitgeblonken met hun wijkbijdrage!

 

Zowel met de uitvoering van deze wijkbijdragen als met het spelen van een voorronde hebben Velsense jongeren van 12 tot en met 16 jaar punten gehaald. Bij elkaar opgeteld heeft dat bepaald welke teams aanstaande vrijdag 19 oktober vanaf 17.30 uur de finaleronde spelen in het Tata Steel Stadion van Telstar. Na de finales zal oud-Telstarspeler Ruud Geels vlak voor de aansluitende wedstrijd Telstar – FC Eindhoven de naar hem genoemde bokaal uitreiken aan de uiteindelijke winnaars.

 

 

Naast het bevorderen van een gezonde, sportieve en verantwoorde levensstijl, wil Telstar Thuis in de Wijk het onderling begrip en respect en daarmee de leefbaarheid in de wijken bevorderen. Met het leveren van hun wijkbijdragen hebben de jongeren daartoe bijgedragen.

 

 

De finalisten bij de meisjes zijn de Barbies uit Velserbroek en de Zeewijkmeiden. Bij de jongens spelen zes teams de finaleronde. Uit Velsen-Noord is dit FC International, uit Velserboek zijn dit de Vliegende Sokken en FC De Kip en uit IJmuiden-Zeewijk komen 0255, FC Zeewijk en De Talenten.

 

 

Op Facebook staan alle foto’s en verslagen van de voorrondes en de wijkbijdragen. Via Facebook en Twitter.com/TelstarSL loopt ook een actie waarmee toegangskaarten voor vrijdag zijn te winnen. De toegangskaarten voor de Streetleaguefinales én Telstar – FC Eindhoven zijn daarnaast verkrijgbaar via het secretariaat van Telstar en vanaf 17.00 zal er aan de oostkant een kassa geopend zijn.

 

Lees meer in de IJC >>