Enthousiaste wijkbijdrage in Velserbroek

 

Marian Hulsbergen van Kennemerhave heeft de wijkbijdrage in Velserbroek begeleid. Zij doet hiervan verslag.

 

Woensdagmiddag 10 oktober hebben het jongensteam De Kip en het meidenteam De Barbies naar ons aller mening hun best gedaan om een wijkbijdrage te leveren.

 

 

Op het moment dat ik aankwam waren beide teams al enthousiast begonnen met het opruimen van "het Asfalt" en het lappen van ramen bij de Rozenbeekschool in Velserbroek. Beide teams waren helemaal compleet en men had er zin.

 

 

De jongens hebben naast het opruimen van het asfalt op de Wieringeraak nog wat plantjes uitgedeeld aan omwonenden. Dit was een leuke geste voor omwonenden, waarvan wel eens wat coulance wordt gevraagd met betrekking tot de jongeren die zich regelmatig ophouden bij dit voetbalveld. Dit was de bedoeling van het bloemetje.

 

 

Het meidenteam De Barbies trokken een half uurtje later naar de Hofstede. Een paar gingen aan de slag met het wassen van de ramen bij de kookgelegenheid. Anderen troffen de voorbereidingen voor het uitdelen van de cake. Een grote groep bewoners en bezoekers waren gezellig aan het klaverjassen. Met enthousiasme deelde het gehele team de cake uit en legden daarbij de reden uit van deze ludieke actie.

 

 

Ik had de indruk dat beide teams de zin van deze activiteiten als positief hebben ervaren. Zij werden ook heel goed begeleid door een paar moeders. Complimenten aan alle jongens en meisjes!