Eerste voorronde Telstar Streetleague groot succes

 

De eerste voorronde van de Streetleague op het Cruijff Court in IJmuiden is woensdag 19 september jl. een groot succes geworden! Nadat oud-international en oud-Telstarspeler Ruud Geels de symbolische aftrap had verricht, streden zes teams fanatiek om de eer en de overwinning. Vier spelers van Telstar waren scheidsrechter, coach en speelden ook regelmatig mee.

 

Voorronde Zeewijk

 

Na een halve competitie van vijftien wedstrijden bleken de teams Talenten en FC Zeewijk de meeste punten gehaald te hebben en zij waren dus gedeeld eerste geworden.

 

Of zij als de nummers 1 en 2 van deze voorronde naar de finaleronde op 19 oktober gaan, is nog niet zeker. Dat hangt ook af van de kwaliteit van hun wijkbijdrage, waarmee ook punten zijn te verdienen. Daarom vroegen teams die onder de twee winnaars waren geƫindigd of zij een extra wijkbijdrage mochten doen om op die manier extra punten te scoren.

 

Ruud Geels was als aandachtig toeschouwer onder de indruk van het niveau van de deelnemers. Hij heeft al enkele talentjes ontdekt. Daarom komt hij op eigen initiatief nu met een extra prijs: speler van het toernooi.

 

Komende woensdag is de volgende voorronde in Velserbroek.

 

Telstar Streetleague is een toernooi voor jongens en meisjes van 12 tot en met 16 jaar uit Velsen. Het toernooi bestaat uit voetbalwedstrijden gespeeld in diverse wijken en uit het leveren van een bijdrage aan de wijk. Het toernooi vindt voor het eerst plaats in de maanden september en oktober van 2012.