Bijzonder buurtvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van 12 t/m 16 jaar

Scoor voor je wijk met de Telstar Streetleague!

 

Doe mee met de voorrondes in je wijk, speel de finale in het Tata Steel stadion en win seizoenskaarten voor Telstar of andere mooie prijzen! De stichting Telstar Thuis in de Wijk organiseert samen met het jongerenwerk, Buurtsport, SportSupport, Woningbedrijf Velsen, wooncorporatie Kennemerhave en anderen de Streetleague. Dit is een spectaculair voetbaltoernooi voor jongeren, dat bovendien de leefbaarheid in de wijken moet vergroten.

 

Poster Telstar Streetleague

 

De Streetleague wordt gehouden in diverse gemeentes met een betaald voetbalorganisatie. Vanaf september gebeurt dat ook op drie plekken in Velsen. De finaleronde is in het Telstarstadion. De Telstar Streetleague is bestemd voor buurteams (vijf tegen vijf) van jongens en meisjes van 12 tot en met 16 jaar en start in september. Zij strijden naast mooie prijzen ook om de Ruud Geels-bokaal, genoemd naar een van de beroemdste oud-spelers van Telstar.

 

Naast het spelen van de wedstrijdjes onder begeleiding van Telstarspelers, kunnen de jongeren ook punten verdienen met het leveren van een bijdrage aan de wijk. De bedoeling is dat daarmee de leefbaarheid verbetert. Hoe origineler en effectiever deze bijdragen, hoe meer punten er zijn te verdienen. Daarnaast wordt fair play aangemoedigd tijdens de wedstrijden. Tot slot maakt voorlichting door de wijkagenten en Telstarspelers over zaken als omgaan met geld, een gezonde leefstijl en verantwoord buurtgedrag onderdeel uit van het toernooi.

 

De voorrondes zijn in september en oktober in IJmuiden (Cruijff Court), Velserbroek (Wieringeraak) en Velsen-Noord (Stratingplantsoen). De bijdrages om de leefbaarheid van de wijken te verbeteren kunnen daartussen worden bedacht en uitgevoerd. Zes teams gaan naar de finaleronde op 19 oktober in het Tata Steel Stadion, voorafgaande aan de wedstrijd van SC Telstar tegen FC Eindhoven. Alle deelnemers aan de Streetleague zijn hiervoor uitgenodigd en krijgen bovendien een periodekaart voor vier thuiswedstijden van Telstar. Alle finalisten krijgen een trainingspak en voetbaltenue en de winnaars dus een seizoenskaart.

 

Voor meer informatie en inschrijving (gratis), zie de website www.telstarthuisindewijk.nl, facebook.com/TelstarStreetleague en twitter @TelstarSL. Of spreek de buurtsportmedewerkers aan in je wijk.  Door ons te ‘liken’ op Facebook of te volgen op Twitter maak je kans op een gesigneerde bal!